Вступна кампанія-2022: що потрібно знати

Вступна кампанія-2022: що потрібно знати

Цьогоріч абітурієнти складатимуть спрощене ЗНО у вигляді національного мультипредметного тесту. Загалом відбудеться 3 сесії тестування. Про це повідомила народна депутатка Юлія Гришина.

Власне, основна та додаткова сесія відбуватимуться у липні, а спеціальна – у вересні. Тестування відбуватиметься офлайн у комп’ютерному форматі. Його можна скласти в Україні, крім тимчасово окупованих територіях, та у країнах східної Європи.

Також іспит перериватиметься при повітряній тривозі, а подання документів і підтвердження місця навчання відбуватиметься через інтернет. Індивідуальні усні співбесіди, творчі конкурси та фахові іспити можна проводити дистанційно.

У національному мультипредметному тесті буде три блоки завдань:

  • Українська мова
  • Математика
  • Історія України

З кожного предмету в абітурієнта буде по 20 завдань, які потрібно виконати за 80 хвилин. За кожен предмет - окремий результат. Завдання будуть аналогічними до завдань у ЗНО та без відкритої форми відповіді.

Цьогорічні умови вступу будуть такими:

Фаховий молодший бакалавр

Творчі спеціальності: заява та творчий конкурсБюджет: заява та співбесідаКонтракт: заява та мотиваційний лист

Бакалавр

Творчі спеціальності: заява, мотиваційний лист та творчий конкурсБюджет: заява, мотиваційний лист та тестКонтракт: заява та мотиваційний лист (крім кон’юктурних спеціальностей)

Магістр

Бюджет: заява мотиваційний лист та тест з навчальних компетенційКонтракт: заява та мотиваційний листПраво/міжнародне право: заява, фаховий тест та мотиваційний лист

Нагадаємо, реєстрацію на національний мультипредметний тест продовжили до 19 квітня. Також випускники 2021-2022 навчального року не здаватимуть ДПА, а для вступу у вищий навчальний заклад не потрібні результати ЗНО та ЄВІ.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності