МОН представило чат-бот ОсвітаВсім для тих, хто вступає у виші

МОН представило чат-бот ОсвітаВсім для тих, хто вступає у виші

Система допомагає розібратися абітурієнтам в особливостях вступної кампанії

Бот розробило Державне підприємство “Інфоресурс”. Мета проєкту: підвести вступника до розуміння на яку спеціальність він може вступити. Він не радить куди вступати та не розраховує ймовірність вступу, а лише допомагає із визначенням спеціальності та надає супутню інформацію. Бот доступний у:

  • Telegram (посилання —  https://t.me/inforesurs_gov_ua_bot).
  • Messenger у Facebook (бот прив’язаний до сторінки ДП “Інфоресурс”, після відправки повідомлення він активується).
  • Додаток BiP (бот доступний у групі “ОсвітаВсім”).

Яка інформація доступна у чат-боті

Основні дати — етапи вступної кампанії за датами;Вибір спеціальності — система надсилає посилання, де вступник може дізнатися на яку спеціальність йому вступати з конкретними предметами ЗНО;Інформаційні матеріали — поради як обрати спеціальність, розповідають про типові помилки вступників та статуси електронних заяв, як надсилати електронні копії документів для зарахування;Відеороз’яснення – відео на різні теми: як обрати спеціальність не виходячи з дому, як визначитися з предметами ЗНО, що таке конкурсна пропозиція, як розрахувати конкурсний бал, система коефіцієнтів, пріоритетність при поданні заяв, алгоритм розміщення державного замовлення, про пільгові категорії вступників та що таке мотиваційний лист;Перевірити документ — перевірити дійсність власного документа про освіту;Нормативні документи — бот надсилає посилання на законодавчі акти про правила приймання до вишів та Закони України про освіту Q&A – питання, які часто ставлять під час вступної кампанії та відповіді на них Звернення до служби підтримки — надають адресу для зверненняДержавне підприємство “Інфоресурс” говорить, що найпоширеніша помилка вступників — спроба подати електронну заяву на спеціальність, де абітурієнт не має достатню кількість балів. Якщо вони нижчі за мінімальні, тоді подати документи на цю спеціальність не вийде. Щоб уникнути плутанини “Інфоресурс” створили відеокурс, де коротко пояснюють як обрати спеціальність виходячи з тих балів, які має вступник. Не менш важливою частиною відео є та, де пояснюють як обрати ЗВО та чи є у них необхідні ліцензії та акредитації і де розташовані корпуси. Також абітурієнт дізнається ідентифікаційний код університету, за яким у відкритих джерелах можна знайти інформацію, наприклад, про рішення суду щодо цього закладу освіти. Таким чином абітурієнт буде знати чи варто пов’язати своє навчання з цим університетом, чи ні. 

Нагадаємо, 1 липня в Україні стартувала вступна кампанія 2021. У цей день вступникам відкрили доступ до реєстраціх електронних кабінетів.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності