В Україні з’явиться університет, який інвестуватиме в стартапи студентів

В Україні з’явиться університет, який інвестуватиме в стартапи студентів

Відкриють університет у 2022 році

Невдовзі в Україні з'явиться новий технологічний університет - SET University. Тут навчатимуть IT-фахівців та інвестуватимуть в стартапи студентів. Про це повідомило Мінцифри.

Розташовуватиметься університет в Києві, а відкрити його планують вже у наступному році. Вступити до SET University зможе кожен абітурієнт. Дипломною роботою студентів буде презентація ідеї або проєкту власного стартапу. На базі університету діятиме венчурна студія, яка інвестуватиме в найкращі ідеї.

"Випускники університету стануть не просто ІТ-фахівцями, а й ІТ-підприємцями, які вміють пітчити ідеї, розробляти бізнес-плани та запускати свої проєкти. Такий підхід дозволить працевлаштувати 100% студентів одразу після закінчення навчання", - розповідають у міністерстві.

Наразі ще визначається фінальний список напрямів навчання. Для цього університет аналізує потреби абітурієнтів та ІТ-ринку. У навчанні акцент робитимуть на новітні технології. В університеті вивчатимуть такі дисципліни, як Artificial Intelligence, Machine Learning, Big Data та Internet of Things.

"Україна має потенціал стати найбільшим IT-хабом у Східній Європі. У нас має з’являтися ще більше "єдинорогів", таких як GitLab чи Grammarly. Одна з цілей Мінцифри — до 2024 року збільшити частку IT у ВВП країни до 10%", - розповідає міністр Мінцифри Михайло Федоров.

Викладатимуть в SET University професори з провідних українських та закордонних університетів і топменеджери українських і міжнародних ІТ-компаній. Вони презентуватимуть реальні ІТ-кейси та залучатимуть студентів для їх вирішення.

Запускають новітній університет спільно з Sergey Tokarev та Kyiv School of Economics. Діятиме він на базі Київської школи економіки за підтримки ІТ-інвесторів та бізнесменів.

Освіта

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності