• Головна
  • Соціальні новини
  • Ажіотаж навколо Карпат: чому так важко знайти місце для відпочинку в гірських районах Львівщини?

Ажіотаж навколо Карпат: чому так важко знайти місце для відпочинку в гірських районах Львівщини?

Ажіотаж навколо Карпат: чому так важко знайти місце для відпочинку в гірських районах Львівщини?

В останні дні літа львівські турагенції фіксують різке зростання популярності карпатських курортів

Оператори туристичного бізнесу відзначають стабільно високий попит на відпочинок у львівських Карпатах.

За даними сервісів з бронювання, вільних місць у садибах, кемпінгах чи базах відпочинку карпатського регіону практично не залишилося: в деяких об’єктах на найближчий вік-енд вільними є 1-2 кімнати, натомість в інших клієнти викупили усе.

Усі дводенні тури з ночівлею справді вже заброньовані, вільні місця залишилися хіба що в одноденних поїздок в гори”, - твердить Ірина Бороха, менеджер компанії “Андреоллі-тур”.

У нас ще можна знайти окремі місця в садибах, але їх дуже і дуже мало”, - каже інформаційний менеджер з відпочинку в м.Славське Тетяна Ціко.

Підвищений попит на тури усіх цінових категорій: від найдешевших і до найдорожчих. Розібрали і номери за кілька сотень, і за декілька тисяч гривень. У Карпати їдуть відпочивальники не тільки з Львівщини, але й інших областей, за винятком, можливо, прифронтових регіонів, звідки туристів практично немає.

Фахівці туристичного бізнесу одностайні щодо причин цього ажіотажу. “Причина дуже проста: це воєнний стан  і неможливість відпочивати за кордоном чи на морі. Це ще тягнеться з часів карантину, коли запровадили перші обмеження на закордонні поїздки”, - пояснює Ірина Бороха.

Найбільший попит на такий відпочинок був в останній довоєнний рік. У 2022-му, зрозуміло, на ринку було падіння, усім було не до відпочинку. Але зараз галузь потроху оживає, попит знову зріс і вже практично досяг довоєнного рівня. Раніше потенційні туристи страхувалися і, щоб напевно мати житло, замовляли його за кілька тижнів до поїздки. Тепер же, в умовах війни, люди не відважуються цього робити і нерідко замовляють номер за день-два до свого приїзду”, - відзначила Тетяна Ціко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності