Що потрібно знати про енергоефективність котлів

Що потрібно знати про енергоефективність котлів

АТ «Львівгаз» дотримується тенденцій розвитку прогресивних технологій і пропонує сучасні енергоефективні котли вже зараз

У Європі заборонили виготовлення традиційних котлів понад 10 років тому. Натомість в Україні 29 серпня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для обігрівачів приміщень та комбінованих обігрівачів.

Зокрема, заборонено вводити в обіг ринку України неенергоефективні конвекційні котли. Розповідаємо про їхню енергоефективність та переваги. Газове опалення оселі залишається найбільш доступним видом обігріву житла. Своєю чергою розвиток інноваційних технологій сприяє удосконаленню газового обладнання.

Котли нового покоління — конденсаційні. Вони мають низку переваг, порівняно із традиційними, зокрема:

  • безпечність роботи;
  • економне використання палива ресурсів

Про безпечність

Конденсаційні котли значно безпечніші за традиційні. У них встановлюють камери згорання виключно закритого типу, тоді як у конвекційних — найчастіше відкритого. Це мінімізує ймовірність отруєння чадним газом. Під час згоряння палива у традиційному котлі виділяється вуглекислий газ та оксиди азоту, сірки, фосфору, які поєднуються з водяною парою та утворюють отруйні кислоти. У конденсаційних котлах ці шкідливі речовини збираються у спеціальному резервуарі, а не викидаються в навколишнє середовище. Крім того, газовий котел із системою конденсації утворює значно меншу кількість сажі та твердих залишкових продуктів, тому зменшується ще й вартість обслуговування.

Про економічність

Вартість конденсаційного котла більша, ніж конвекційного, проте під час використання кошти компенсуються мінімізацією витрат на газ до 25% спожитого палива. Також конденсаційний котел економно використовує й електроенергію. Це зумовлено тим, що теплообмінник зроблений із трубок великих діаметрів, що зменшує опір, тому насос працює менше і рідше включається, що в поточній ситуації важливий фактор.

Додамо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, як обрати якісний смартфон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності