Як обрати якісний смартфон: декілька корисних порад

Як обрати якісний смартфон: декілька корисних порад

Розповідаємо, як обрати та на що звернути увагу під час покупки телефона

Ринок мобільних телефонів надзвичайно широкий, тож хоч кожен покупець смартфона хоч раз задумувався — як його обрати так, аби отримати за свої гроші якісний прилад, який буде радувати не один рік. Розповідаємо важливі нюанси під час вибору смартфона, а також про те, як купити смартфони недорого.

Яким брендам смартфонів можна довіряти

На ринку мобільних телефонів безліч брендів, тож кожен зможе знайти смартфон, зважаючи на власні потреби та бюджет. Найпопулярнішими марками є: Apple, Xiaomi, Oppo, Samsung, Huawei, Google Pixel тощо. Широкий вибір пристроїв пропонує магазин «Жжук».

Під час вибору телефона, звичайно, треба надавати перевагу бренду, який ви добре знаєте. Ще краще, якщо він перебуває на ринку не один рік та встиг створити власні технології, якими користується безліч людей.

На що звернути увагу, аби вибрати надійний смартфон

Перш за все, варто оцінювати не зовнішній вигляд (хоч це і теж важливо), а його “начинку”, а саме — тип процесора та матриці. Саме ці показники впливають на тривалість життя девайсу. Найбільшою популярністю в наш час користуються чипи від Qualcomm. Також останніми роками себе добре зарекомендували процесори MediaTek, однак найкращим на ринку є флагманський процесор Snapdragon 8 gen 1. Він відмінно справляється з навантаженнями й підтримує новітні технології, мобільний пристрій з таким процесором подужає будь-які завдання, навіть через пару років. Не відстає й від конкурентів компанія Apple зі своїми процесорами Bionic.

Найбільш надійними типами матриць можна назвати AMOLED або Super AMOLED дисплеї. Їх використовують такі бренди як: Samsung, Xiaomi, LG, iPhone, OnePlus. Якісним буде вибір телефона, який підтримує розширення Full HD. Проте, зображення високої якості переважно використовують у флагманських смартфонах, які не є дешевими.

Якщо ж казати про кількість оперативної пам’яті, варто розуміти, що сучасний якісний смартфон потребує від 6 Гб “оперативки”.

Як обрати смартфон для власних потреб

При виборі телефона варто задуматися про те, для чого він вам. Хтось обирає телефон, який потрібен для роботи — зйомка відео чи фото, інший — для того, аби постійно бути на зв’язку та дивитися відео. Відштовхуючись від потреб, варто розрахувати й бюджет покупки.

Якщо ви хочете купляти смартфон бюджетного сегмента, однак хочете, щоб він виглядав презентабельно та тримав добре батарею, сміливо обирайте телефон бренду Xiaomi. Виділяють серії Mi, POCO та Redmi. Пристрої оснащені потужними чипами Qualcomm, які не схильні до перегріву та підтримують швидку зарядку. Навіть у бюджетних смартфонах Xiaomi встановлений акумулятор місткістю не менше 4000 мАг. Окрім того, ви зможете знімати відео та фото, які, хоч і не будуть професійними, однак у своєму сегменті є дійсно якісними.

Бюджетні смартфони підійдуть для дітей, адже добре тримають батарею, а отже ви завжди будете на зв’язку. Бюджетними недорогими смартфонами, які можна подарувати дитині є й моделі Oppo. Цей бренд пропонує користувачам яскравий дизайн, якісну обробку звуку та енергоефективні процесори, які довго служитимуть своєму власнику.

Обираючи смартфон середнього цінового сегмента, варто придивитися до таких брендів як Samsung, OnePlus та Google Pixel. Телефони цих моделей не просто мають потужну “начинку”, а й виділяються запатентованими технологіями. Наприклад, Samsung один з перших впровадив технологію гнучкого Amoled екрану на широкий загал. Натомість OnePlus використовує систему підекранного сканера відбитка пальців та став першим у світі телефоном з постійно увімкненим дисплеєм частотою в 1 Гц. Водночас Google Pixel — смартфон, що працює на власному чипі Google Tensor та найперший з усіх Android-смартфонів отримує оновлення, допоки інші бренди можуть чекати на нього місяцями.

Флагманським смартфоном є, звісно ж, IPhone. Він є одним з найбільш популярних, крім того, дуже добре фотографує та знімає. Якщо вам важливий імідж та передові технології, а ще ви любити грати в ігри — вибір за компанією Apple. У нових моделях виробник додав функцію без­пеки для порятунку життя та інноваційну камеру 48 Мп. Крім того, він має захист від пилу та бризок води та одну з найбільш ємних батарей на ринку. Також флагманськими можна вважати деякі смартфони Samsung зі складеними дисплеями. Ці телефони мають також й 3-кратний оптичний зум телефотокамери й зум у супер роздільній здатності, який є найкращим на складеному пристрої на ринку. Обрати смартфони з гнучкими екранами варто й через те, що — це зручний інструмент багатозадачності: в одному вікні можна працювати, а в іншому — листуватись.

Які гарантії пропонує магазин «Жжук» на смартфони

Магазин Жжук пропонує оплату частинами від GlobusPlus, А-банка, Монобанка або OPT. Крім того, покупцям надають офіційну гарантію на смартфони від виробника, доставку Новою поштою чи навіть кур’єром. Повернути чи обміняти товар можна впродовж 14 днів від для покупки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності