У Польщі відкрили центр допомоги вагітним українкам

У Польщі відкрили центр допомоги вагітним українкам

Допомогу у Центрі надають українською

У Кракові відкрили центр допомоги українкам, які переїхали до Польщі у зв’язку з повномасштабною війною з 24 лютого 2022 року.

Про це повідомили в польському виданні Radio RFM24.

«Ми почали працювати наступного дня після початку війни, але поки ця допомога надавалася в різних місцях – де було місце», – пояснила ініціатор проєкту, акушерка Анна Пржибильська.

«Зараз нам вдалося орендувати приміщення та відкрити велике приміщення, куди ми перевезли два склади та пологову школу. Завдяки цьому все в одному місці» – додала вона.

До центру, що працює за адресою вул. Пілсудського, 29 у Кракові можуть прийти вагітні жінки або матері з немовлятами, які приїхали до Польщі після 24 лютого.

Тут безкоштовно надають виїзна пологову допомогу та медичну допомогу українською мовою, в тому числі консультації гінеколога та педіатра.

Біженці також можуть скористатися підтримкою психолога, акушерки, консультанта з лактації та доули.

 «У нас є магазин речей, тобто безкоштовний одяг для вагітних і одяг для годуючих, але і просто жіночий одяг, у нас такий же безкоштовний одяг для малюків - від новонародженого до двох-трьох років, а також для більших дітей, тому що одяг таких розмірів іноді доходить до нас. Ми видаємо сумки з усім необхідним, що потрібно взяти з собою на пологи в польську лікарню, а також все необхідне для немовля, коли воно з'явиться на світ”, - йдеться у повідомленні.

“Тут створено простір, де усі говорять українською, де все в українській атмосфері. Більшість заходів і склад вже ведуть біженці, які є спеціалістами з України», – розповіла Анна Пржибильська.

Нагадаємо, у Львові у липні на вулиці Тракт Глинянський відкрили перші збірні будинки для вагітних, які рятувалися від війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності