• Головна
  • Релігія
  • 28 квітня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

28 квітня: церковні свята, іменинники, прикмети та заборони

День поезії

Яке церковне свято 28 квітня, чиї іменини святкувати, прикмети та заборони — про все пише LVIV.MEDIA

Церковне свято 28 квітня

28 квітня християни святкують день пам’яті апостолів від 70-ти Аристарха, Пуда і Трохима.

Чоловіки були апостолами святого Петра. Після служіння в апостола Аристарха призначили єпископом міста Анамея. Пуд жив за християнськими правилами та став членом римського Сенату. Додому Пуда часто приходили апостоли Петро і Павло, через це потім його будинок перетворився на церкву. Її назвали пастирською. Водночас Трохим проповідував християнство разом із апостолом Павлом. Він також супроводжував його у подорожах.

Однак, під час правління римського імператора Нерона християни були у гонінні. Імператор вирішив вбити апостола Павла, слідом за ним на страту пішли Трохим, Пуд, Аристарх.

28 квітня День Ангела святкують: Анастасія, Андрій, Аристарх, Василина, Віктор, Зосима, Кіндрат, Лук'ян, Савва, Трофим, Петро і Павло.

Цей день в історії

28 квітня відзначають Міжнародний день пам'яті всіх жертв праці. У світі кожного дня помирає близько шести тисяч людей на роботі. Саме тому в цей день вшановують пам'ять усіх загиблих працівників під час виконання посадових обов'язків. Цього дня варто звернути увагу на нещасні випадки, які трапляються на роботі. Також, чи сприяють роботодавці покращенню здоров'я на робочому місці. Історія цього свята почалась 28 квітня 1989 році, коли Сполучені штати Америки і Канада вшанували пам'ять сотні тисяч робітників, які померли на роботі.

Кожен хоча б раз у своєму житті пробував писати вірш, або ж навіть видав збірку. 28 квітня відзначають День читання великої поезії. У свято вшановують популярних і значних поетів, а також саме мистецтво поезії. Цього дня варто влаштувати вечір поезії. Наприклад, зібратись із друзями за чашкою улюбленого напою та почитати вірші відомих поетів, або ж власні.

 

****

1686 – Ісаак Ньютон представив перший том своєї праці “Математичні начала натуральної філософії” в Королівському товаристві в Лондоні.

1918 – Німецькі війська заблокували Центральну Раду України, унеможлививши її функціонування як інституції, а Конституція Української Народної Республіки стала її останнім документом.

1919 – Паризька мирна конференція ухвалила рішення про створення Ліги Націй – організації, покликаної сприяти міжнародному співробітництву та запобігати збройним конфліктам, до якої Сполучені Штати приєдналися лише у 1934 році.

1920 – Червона армія захопила Баку, і Азербайджан було проголошено радянською республікою.

1923 – Стадіон “Вемблі” в Лондоні офіційно відкрився матчем між командами “Болтон Вендерерс” і “Вест Гем Юнайтед”, на який було продано 126 000 квитків у день відкриття.

1939 – Німеччина розірвала пакт про ненапад 1934 року з Польщею і вторглася на її територію, що призвело до початку Другої світової війни.

1947 – відбулась операція “Вісла” з виселення українців з південно-східних регіонів Польщі.

1952 – формальне припинення окупації Японії. СРСР відмовився брати участь у підписанні договору.

1982 – Велика Британія оголосила про встановлення зони війни навколо Фолклендських островів для запобігання аргентинської агресії.

2001 – Політ першого космічного туриста. Американський мільйонер Денніс Тіто здійснив 7-денний політ на «Союз ТМ-32».

2022 — палата представників США схвалила закон про лендліз для України.

Народні прикмети

  • Якщо ніч холодні - скоро буде потепління.
  • Якщо вишня відцвіла, то заморозків не очікується.
  • Якщо до оселі залетіла бджола - на вас чекають гарні новини.
  • Замерзла земля в ярі, то урожай буде невдалим.

Що не можна робити в цей день

  • У цей день не можна шкодити бджолам.
  • Якщо будете трусити подушки чи матрац, то "випаде" щастя.
  • Не радять давати комусь гроші в борг, бо їх ви більше не побачите.
  • Не можна ламати гілки на горобині, бо буде докучати зубний біль.
  • Якщо перепрацюєте, то матимете багато проблем зі здоров'ям.

Нагадаємо, 28 квітня, синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища на Львівщині. Вночі та вранці очікується заморозок 0 – 5°. Температура вдень 11 – 16° тепла.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності