• Головна
  • Релігія
  • В УГКЦ прощаються з Бенедиктом XVI: там опублікували архівний запис, де Папа говорить українською

В УГКЦ прощаються з Бенедиктом XVI: там опублікували архівний запис, де Папа говорить українською

В УГКЦ прощаються з Бенедиктом XVI: там опублікували архівний запис, де Папа говорить українською

Саме Папа Бенедикт XVI підтвердив рішення Синоду УГКЦ та дозволив Блаженнішому Святославу очолити УГКЦ

Українська Греко-Католицька Церква віддала шану Папі-емериту Бенедикту XVI, якого сьогодні, 5 січня, ховають у Ватикані. Зокрема, у мережі оприлюднили архівний запис, де Бенедикт XVI говорить українською.

Відео опублікував у Facebook глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Сьогодні прощаємося з Святішим Отцем Бенедиктом XVI, понтифікат якого огортав нашу Церкву багатьма жестами Божого провидіння, які сприяли її відродженню після комуністичного переслідування та сучасному розвитку. Ми вдячні папі Венедикту за його неоціненний внесок у структурний розвиток нашої Церкви та її підтримку в багатьох сферах церковного життя», — зазначив Блаженніший Святослав.

Папа Венедикт XVI вітає новообраного Главу УГКЦ, 30 березня 2011 року

Сьогодні прощаємося з Святішим Отцем Венедиктом XVI, понтифікат якого огортав нашу Церкву багатьма жестами Божого провидіння, які сприяли її відродженню після комуністичного переслідування та сучасному розвитку. Ми вдячні папі Венедикту за його неоціненний внесок у структурний розвиток нашої Церкви та її підтримку в багатьох сферах церковного життя.У 2011 році папа Венедикт XVI підтвердив рішення нашого Синоду на обрання молодого єпископа єпархії Святого Покрову з Буенос-Айреса на Главу УГКЦ, — цей жест став не лише виявом його великої довіри до мене, а й пошани до синодального рішення єпископів нашої Церкви.В ці дні духовенство та вірні УГКЦ єднаються з Католицькою Церквою у молитві за душу усопшого папи-емерита Венедикта XVI, покірного слуги у винограднику Христовому. Вічна йому пам’ять!

Posted by Блаженніший Святослав on Wednesday, January 4, 2023

Також він згадав, що саме Папа Бенедикт XVI підтвердив рішення Синоду УГКЦ та дозволив Блаженнішому Святославу очолити УГКЦ.

«У 2011 році Папа Бенедикт XVI підтвердив рішення нашого Синоду на обрання молодого єпископа єпархії Святого Покрову з Буенос-Айреса на Главу УГКЦ, — цей жест став не лише виявом його великої довіри до мене, а й пошани до синодального рішення єпископів нашої Церкви», — написав Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ додав, що у ці дні духовенство та віряни єднаються з Католицькою Церквою у молитві за душу усопшого Папи-емерита Венедикта XVI, покірного слуги у винограднику Христовому.

Нагадаємо, у четвер, 5 січня, весь світ прощається з Папою Бенедиктом XVI. На знак солідарності у Львові вивісили перед Ратушею прапор Ватикану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності