У Ватикані розпочалося прощання з Папою Бенедиктом XVI

У Ватикані розпочалося прощання з Папою Бенедиктом XVI

Церемонію провів Архипресвітер базиліки кардинал Мауро Ґамбетті

У Ватикані розпочалася церемонія прощання з Папою Римським на спочинку Бенедиктом XVI (Йозефом Ратцінгером), який помер 31 грудня у віці 95 років.

Про це пише видання Vaticannews.

На світанку понеділка, 2 січня, тисячі людей вишикувалися на площі Святого Петра, щоб засвідчити повагу та вшанувати колишнього понтифіка. Тіло спочилого Бенедикта XVI розміщено в соборі Святого Петра.

Протягом неділі, 1 січня, тіло покійного спочивало в каплиці монастиря. Цього дня попрощатися і помолитися за спочинок його душі до резиденцій в серці ватиканських садів приходили кардинали, члени Римської Курії, ватиканські працівники та чернечі спільноти.

Серед перших, хто у понеділок прийшов віддати шану, були президент і прем’єр-міністр Італії.

Похорон відбудеться 5 січня, його проведе Папа Римський Франциск. Протягом трьох днів до похорону охочі зможуть попрощатися з Бенедиктом XVI у базиліці. Працівники служби безпеки вважають, що лише першого дня церемонії з покійним колишнім Папою Римським попрощаються щонайменше 25 тис. осіб.

Бенедикт XVI обіймав папський престол з 2005 до 2013 років. Він став 265-им за рахунком Папою Римським. У лютому 2013 року він офіційно склав повноваження глави Римської католицької церкви. Зрікшись престолу, Бенедикт XVI прийняв рішення вести ізольований спосіб життя, не брати участі в управлінні церквою і повністю присвятити свій час молитві та роздумам.

Він пояснював своє рішення тим, що йому бракує сил, щоб ефективно керувати Католицькою церквою. Після зречення мешкав у монастирі у Ватиканських садах.

Римську католицьку церкву після Бенедикта XVI очолив аргентинець Хорхе Бергольо, який після обрання Папою Римським узяв собі ім'я Франциск.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск незабаром після обрання понтифіком у 2013 році написав заяву про відставку на випадок, якщо проблеми зі здоров'ям завадять йому виконувати свої обов'язки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності