• Головна
  • Релігія
  • Росіяни на тимчасово окупованих територіях знищують церкви, які не підконтрольні кремлю

Росіяни на тимчасово окупованих територіях знищують церкви, які не підконтрольні кремлю

Росіяни на тимчасово окупованих територіях знищують церкви, які не підконтрольні кремлю

Почала діяти відповідна програма «сприяння релігійним організаціям в інтеграції до російського соціокультурного простору»

На тимчасово окупованих територіях України рф планує «інтеграцію» релігійних організацій. Так, лишитися мають тільки ті церкви, які підпорядковуються московському патріархату.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Зазначається, що почала діяти відповідна програма «сприяння релігійним організаціям в інтеграції до російського соціокультурного простору». Нею займається ГО «Російська асоціація захисту релігійної свободи», яка фінансується коштом грантів президента росії.

«Організація займається ревізією майна інших конфесій, аби знищити всі протестантські рухи, помісну Православну церкву України та мусульманські осередки, які не підконтрольні духовному управлінню мусульман росії», — йдеться у повідомленні.

Додамо, що раніше такі ж дії відбувались у тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, Служба безпеки України не проводила обшуки в церквах УПЦ МП з 2014-го, бо вона є аполітичною та не мала на це наказу Головнокомандувача ЗСУ.

Водночас так звані «Z-канали» розповсюджують у Telegram «оголошення», яке нібито належить Православній церкві України. У ньому йдеться про те, що парафіяни, охрещені священником УПЦ МП, повинні «повторно пройти хрещення у священника ПЦУ».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності