• Головна
  • Релігія
  • На території Харківської єпархії УПЦ МП знайшли прокремлівську літературу та сухпайки окупантів

На території Харківської єпархії УПЦ МП знайшли прокремлівську літературу та сухпайки окупантів

сухпайок, газета, папери, біблія

Там же викрили монаха з паспортом рф

Служба безпеки завершила безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області. Зокрема, на території єпархії виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, матеріали, що вихваляють росію, і велику кількість готівки у різній валюті, включно з російськими рублями.

Про це повідомили в СБУ.

Зазначається, що в одній з церков навіть зберігались сухпайки російських окупаційних угруповань. Там же викрили монаха з паспортом рф. Наразі правоохоронці перевіряють його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності спецслужб країни-агресора.

Всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

Нагадаємо, Верховна Рада хоче заборонити в Україні діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на своєму засіданні рекомендував відповідний законопроєкт.

Також раніше повідомлялось, що якщо священнослужителі, які є представниками певної релігійної організації, вчиняють протиправні дії, які йдуть на шкоду державному суверенітету і територіальній цілісності України, то до них може бути застосовано кримінальну відповідальність. Тоді як релігійна організація може бути заборонена у судовому порядку.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності