• Головна
  • Україна
  • СБУ знайшла у монастирі УПЦ МП пропаганду та настанови патріарха кіріла, без поліграфа не обійшлося

СБУ знайшла у монастирі УПЦ МП пропаганду та настанови патріарха кіріла, без поліграфа не обійшлося

СБУ знайшла у монастирі УПЦ МП пропаганду та настанови патріарха кіріла, без поліграфа не обійшлося

Попри заборону керівника єпархії, в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц кіріла гундяєва

СБУ перевірила Свято-Кирило-Мефодіївського жіночий монастир Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті, де черниці закликали до «пробуждения матушкі-Русі».

Про це Служба безпеки написала у Telegram 1 грудня.

Окрім обшуків, СБУ опитала 20 осіб та застосувала на них поліграф.

Також у монастирі знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури — авторства російських діячів і видана російськими друкарнями.

Серед виявленого також і книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що росію, Україну та Білорусь «не можна розділити».

Попри заборону керівника єпархії, в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц кіріла гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців. Навіть розробили так звану «пам’ятку», де аргументували, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. У випадку непокори — залякували «бути відстороненим від усякого священства».

Також під час заходів СБУ знайшла тексти проросійських пісень, якими прославляли «рускую землю» і закликали до «пробудження матушкі-Русі».

Нагадаємо, Служба безпеки України виявила документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). Під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з хлопцем, який співає в місцевому хорі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності