• Головна
  • Релігія
  • Підтримував псевдореферендум: СБУ викрила священника-колаборанта у церкві УПЦ МП на Запоріжжі

Підтримував псевдореферендум: СБУ викрила священника-колаборанта у церкві УПЦ МП на Запоріжжі

Підтримував псевдореферендум: СБУ викрила священника-колаборанта у церкві УПЦ МП на Запоріжжі

У забороненому «ВКонтакте» від свого імені він репостив заклики прокремлівських блогерів

Правоохоронці викрили диякона Української православної церкви московського патріархату, який підтримував окупантів. Його підозрюють в агітації псевдореферендуму в Запорізькій області.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, диякон однієї з церков Запорізької єпархії УПЦ МП публічно схвалював псевдореферендум про «приєднання» області до росії. Для цього він у забороненому «ВКонтакте» від свого імені репостив заклики прокремлівських блогерів. А в коментарях до російських публікацій він агітував людей прийти на «виборчі дільниці» та «проголосувати» за росію.

Натомість у власних дописах диякон заперечував існування українського народу, його мови та культури та ставив під сумнів державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, за даними СБУ, матеріали для своїх дописів священних брав із пропагандистських пабліків у «ВКонтакте», зокрема зі сторінки з назвою «русская весна».

Під час слідства правоохоронці провели експертизу, яка підтвердила підривну діяльність диякона. Під час обшуків у нього вдома вилучили комп'ютерну техніку. Наразі священнику УПЦ МП повідомили про підозри за ст. 436 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, Верховна Рада хоче заборонити в Україні діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема, Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на своєму засіданні рекомендував відповідний законопроєкт.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності