Готуємось до літа: як зробити малосольні огірки хрумкими

Готуємось до літа: як зробити малосольні огірки хрумкими

Пропонуємо три різні способи приготування огірків

Хрусткі та запашні малосольні огірки — ідеальна закуска до будь-яких гарнірів. Відмінно підходять ці огірки до молодої картоплі або до солоного сала, до каші чи гарячої закуски.

Традиційно їх готують у банці, але їх можна легко приготувати, наприклад,  у пластиковому контейнері або у пакеті. Для пришвидшення маринування можна використати столову слабо/сильно газовану воду та залишити огірки при кімнатній температурі на 2 години, потім протримати у холодильнику 3-4 години.

LVIV.MEDIA приготувало для вас підбірку найпростіших рецептів приготування малосольних огірків.

Поради з приготування

1.     Для соління вибирайте огірки невеликих розмірів (8-10 см), звісно, краще брати найсвіжіші огірки, з грядки, але якщо ви купуєте огірки у супермаркеті, вибирайте найпружніші.

2.     Перед солінням бажано замочити огірки у холодній воді на 2 години, так вони будуть більш хрусткі.

3.     Якщо у огірків після замочування зрізати кінчики, то вони швидше просоляться та просочаться спеціями.

Малосольні огірки у банці у гарячому маринаді

Приготування маринаду: на 1, 5 л води беремо 2,5 ст. л. солі з гіркою, по 1 ст. л. без гірки чорного та духмяного перцю, 5-6 лаврових листків, прокип’ятити 3-4 хвилини.

Соління: на дно чистої стерилізованої банки покладіть щедрий пучок кропу (можна використати стебла, якщо верхівки використали в іншу страву), 2-3 зубці часнику, порізаного пластинками, щільно вкласти раніше підготовані огірки, зверху знову покласти кріп та часник та залити киплячим маринадом, закрити кришкою залишити при кімнатній температурі на ніч, потім можна прибрати у холодильник. Їсти такі огірки можна з другого дня.

Малосольні огірки у банці у холодному маринаді з медом

Приготування маринаду: на 2 л холодної води взяти 4 ст. л солі, 2 ст. л. натурального рідкого меду, все перемішати.

Соління: нарізати 1 лист хріну, 2-3 суцвіття кропу, 3 листа вишні, 3-4 зубці часнику порізати пластиками. На дно контейнеру або банки покласти чорний та духмяний перець горошком, половину зелені та часнику, за бажанням додати гострий перець. Щільно покласти підготовані огірки, зверху додати другу половину зелені та часнику, залити маринадом, накрити кришкою та залишити при кімнатній температурі на одну добу. Далі зберігаємо у холодильнику.

Малосольні огірки у пакеті

У щільний пакет-слайдер покласти зелень кропу, 1 ст. л  без гірки солі, 1 ч. л  без гірки цукру, 4 зубці часнику, порізаного пластиками, 1 кг підготованих огірків, закрити пакет та ретельно перемішати все, потрусивши пакет. Залишити при кімнатній температурі на 10-12 годин, періодично перевертаючи пакет.

Бонус: закуска «огірки по-польськи»

500 г огірків помити, нарізати кільцями, завтовшки 1 см, додати 2 зубці подрібненого часнику та кропу, 1 ч. л солі з гіркою, 30 мл оливкової олії, ½ ч. л. червоного гострого перцю (за бажанням), 2 ч. л. яблучного оцту, 2 ч. л. рідкого меду, 1 ч. л. гірчиці у зернах, 30 л охолодженої кип’яченої води. Дати настоятися при кімнатній температурі 2 години або поставити у холодильник на ніч, час від часу перемішуючи.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати гарбузову кашу з пшоном, рисом чи на молоці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності