З рисом, пшоном та на молоці: як зварити гарбузову кашу

З рисом, пшоном та на молоці: як зварити гарбузову кашу

Найлегше приготувати кашу в мультиварці

Що може бути краще від солодкої та смачної гарбузової каші на сніданок. ЇЇ можна приготувати напередодні, а вранці лише розігріти у мікрохвильовій пічці або духовці. Рецепти приготування страви майже однакові, але є й деякі відмінності, та результат в будь-якому випадку буде чудовий.

Всі ці рецепти дуже прості і відрізняються лише способом приготування. Гарбузову кашу у сучасному світі готують на плиті, у духовці чи мультиварці, при цьому останній варіант найшвидший, а кількість інгредієнтів однакова. Деякі способи приготування можна поєднувати.

Тут ми приведемо загальний набір продуктів для всіх способів приготування каші, а нижче напишемо, яким чином можна урізноманітнити та створити свій власний шедевр.

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 400 г почищеного та порізаного великим кубиком гарбуза
  • 200 г пшона або круглого рису
  • 3 ст. л цукру (за смаком)
  • 50 г вершкового масла

Приготування на плиті

У каструлю покладіть гарбуз, додайте води у кількості, щоб вона майже покрила гарбуз, проваріть до м’якості. Воду злийте, додайте молоко, пшоно або рис, цукор, масло та варіть на невеликому вогні до готовності, періодично помішуючи. Злийте воду. Гарбуз можна потовкти товкачем для пюре, якщо не любите, щоб в каші були окремі шматочки гарбуза.

Приготування на плиті та в духовці

Насправді у цьому способі приготування є різні підваріанти.

Один з них — скласти всі інгредієнти у каструлю, як у першому випадку, проварити до напівготовності, приблизно хвилин 20 на плиті, а потім перекласти все у форму для запікання або горщик. Далі поставити у духовку і запікати до готовності при температурі 180 градусів (обов’язково накрити кришкою). Також можна зварити рис чи пшоно окремо у воді до напівготовності, потім скласти все в окремий посуд для запікання, накрити кришкою або фольгою та запікати у духовці приблизно 1-1,5 години до готовності.

Приготування у мультиварці

Все складаємо у чашу мультиварки, як у першому варіанті, вибираємо режим «каша» і все, навіть перемішувати не треба. Зручно і просто.

Аби зробити гарбузову кашу вишуканим та найсмачнішим десертом, можна додати спеції для десертів, наприклад, корицю, ваніль або додати улюблені сухофрукти або чорнослив, курагу, вишню, журавлину, малину, чорницю, подрібнені горішки або пластівці мигдалю.

Якщо ви полюбляєте твердий сир, то можна потерти його на тертці та додати у тарілку перед подачею.

Якщо ви готуєте для дітей, то розкладіть готову кашу у керамічні формочки, запечіть у духовці при температурі 160 градусів упродовж 10 хвилин, дістаньте з духової шафи, посипте цукром на поставте у духовку на верхню полицю на режим «гриль» до утворення карамельної скоринки та посипте зверху смаженими вівсяними пластівцями.

Корисні поради

Якщо ви використовуєте для приготування каші пшоно, то промийте його спочатку у холодній воді, а потім у кип’ятку, так ви позбавитеся гіркоти. Рис достатньо просто промити холодною водою.

Гарбузову кашу можна зварити також на воді, не використовуючи молока. А можна взяти навпіл воду та молоко.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про те, як приготувати качку в духовці з яблуками та апельсинами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності