• Головна
  • Рецепти
  • Як приготувати хрусткі глазуровані ребра: страва для всієї сім’ї

Як приготувати хрусткі глазуровані ребра: страва для всієї сім’ї

Як приготувати хрусткі глазуровані ребра: страва для всієї сім’ї

Ребра вийдуть м’якими зсередини, а ззовні хрусткими

Рецептів приготування ребер безліч, якщо маєте натхнення приготувати смачну страву для всієї родини, пропонуємо ще один — глазуровані ребра у кисло-солодкій глазурі.

Приготування: 1 кілограм свинячих ребер розрізаємо на шматочки здовж кісток, складаємо у миску, додаємо 1 чайну ложку солі без гірки, 2 столові ложки рослинної олії та приправу до м’яса, можна гостру. Накриваємо миску харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 3-4 години або на ніч, аби вони промаринувалися.

Після того як ребра промаринуються, на пательню додаємо 5 столових ложок соєвого соусу, 3 ложки меду або цукру, 1 столову ложку винного оцту (можна замінити яблучним), 2 столові ложки бальзамічного соусу, перемішуємо та доводимо до кипіння. У цю суміш викладаємо ребра та тушкуємо до загущення соусу, перевертаючи їх. Коли соус стане густим та ребра покриються глазур’ю (на це піде приблизно 20 хвилин), ставимо їх у розігріту до 180 градусів духову шафу та доводимо до готовності приблизно 20 хвилин, залежно від вашої духовки.

Соус до страви

У сотейник кладемо 100 грамів замороженої брусниці (або іншої кислої ягоди за бажанням), додаємо 3 столові ложки цукру, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння на середньому вогні, постійно перемішуючи. Як ягода закипить та випустить сік, перебиваємо блендером до однорідності та варимо до загущення.

Готові ребра дістаємо з духової шафи, посипаємо подрібненим часником, перемішуємо та даємо настоятися 5 хвилин.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало оригінальний рецепт традиційних єврейських голубців — бацалонім.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності