Поживно та смачно: як приготувати шаурму у домашніх умовах

Шаурма
Фото: Freepik

Шаурма — це один із найпопулярніших перекусів у світі

Шаурма є одним з найпопулярніших швидких перекусів у світі. Ця страва досить легка у приготуванні, водночас є смачною та поживно. Тож LVIV.MEDIA підготувало рецепт домашньої курячої шаурми.

Як приготувати домашню шаурму

Інгредієнти (на 4 порції): 300 грамів курячого філе, 2 помідори, 1 огірок, 5 столових ложок кетчупу, 4 столові ложки майонезу, 2 зубчики часнику, 200 грамів капусти, 4 столові ложки кефіру, 1 цибуля, лаваш, олія.

Для початку слід приготувати м’ясо. Для цього його треба промити та порізати невеликими шматочками. Також окремо необхідно нашаткувати цибулю та обсмажити її на сковорідці до прозорості, після чого додати туди м’ясо і спеції. Смажити курку варто до золотистої скоринки.

Окремо треба промити капусту та нашаткувати її, додати сіль і перець, майонез. Помідори й огірки слід просто тонко нарізати.

Тепер можна переходити до приготування соусів. Для цього необхідно змішати кетчуп з будь-якою приправою, наприклад, базиліком або хмелі-сунелі. Для другого ж соусу слід поєднати майонез, кефір і натертий часник.

Після цього треба підготувати лаваш — поділити лист на дві частини, одну з них розкласти на рівну поверхню та намазати соусами. На правий край лаваша потрібно викласти м’ясо, потім овочеву начинку та загорнути.

Насамкінець на змащену олією та розігріту сковороду необхідно покласти шаурму й обсмажити її з двох боків.

Нагадаємо, 30 січня у світі відзначали День круасана. Це популярна випічка, яка має понад 300-років історії та походить з Австрії. До дня ж круасана LVIV.MEDIA ділилося рецептом тіста та розповідало кілька варіантів начинки для випічки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності