Рецепти пісних страв: готуємо суп з нутом

Рецепти пісних страв: готуємо суп з нутом
Фото: pexels

28 листопада розпочався Різдвяний піст

28 листопада за Юліанським календарем починається Різдвяний піст. Він триватиме 40 днів, до самого Святвечора, тобто до 6 січня. Оскільки під час посту є певні обмеження в харчуванні, LVIV.MEDIA підготувало рецепт супу з нутом, який відповідає вимогам пісного раціону, але також є смачний та поживним.

Інгредієнти: для приготування нуту: склянка нуту та 2,5 літра води; для супу: 2 столові ложки олії, 1 чайна ложка кмину, 1 чайна ложка паприки, пів чайної ложки куркуми, пів чайної ложки імбиру, 3 зубчики часнику, 1 цибуля, 1 морква, 1-2 велика картопля, 200 грамів замороженого овочевого асорті, сіль та перець до смаку.

Для початку нут потрібно замочити на ніч у воді. Вранці злити воду і промити його. Після цього нут слід варити годину в каструлі з 2,5 літрами води.

Водночас потрібно взяти каструлю з товстим дном. На дно варто налити олію, розігріти її й викласти туди відразу всі спеції. В олії їх треба порозмішувати орієнтовно хвилину. Тепер до спеції можна додати подрібнену цибулю та часник, обсмажити. Наступною варто додавати моркву, а слід за нею суміш овочів. Усе разом треба обсмажити, перемішати, а згодом додати нарізану кубиками картоплю і зварений нут. Усі інгредієнти слід протушкувати разом близько 5 хвилин.

Після цього овочі треба залити нутовим відваром. Кількість рідини необхідно визначати залежно від того, наскільки суп на ваш смак має бути густим. Суп треба довести до кипіння і варити приблизно 40 хвилин. Наприкінці справу треба посолити та поперчити.

Нагадаємо, під час посту можна вживати страви із сезонних овочів, фруктів, а також з круп, бобових, грибів. Обмеження стосується жирів. Під забороною продукти тваринного походження. Соняшникову олію у стравах та приготуванні потрібно обмежити до мінімуму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності