• Головна
  • Політика
  • Ознак немає: у Білому домі зробили заяву щодо повторного наступу росіян на Київ

Ознак немає: у Білому домі зробили заяву щодо повторного наступу росіян на Київ

Ознак немає: у Білому домі зробили заяву щодо повторного наступу росіян на Київ
Фото: pexels

США не думають, що Москва відмовилася від намірів захопити територію України

У США наразі не вважають, що рф може в найближчому майбутньому здійснити наступ на Київ, але не думають, що Москва відмовилася від намірів захопити територію України.

Про це на брифінгу у п’ятницю заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише DefenseOne.

«Ми не бачили нічого, що свідчило б про те, що Путін відійшов від своїх максималістських цілей щодо України. Ми не бачимо жодних ознак того, що найближчим часом відбудеться наступ на Київ, але ми уважно стежимо за цим», — сказав Кірбі.

Представник Білого дому зазначив, що наразі ніщо не вказує на наміри рф та її президента владіміра путіна всерйоз закінчити розв’язану проти України війну дипломатичним шляхом або шляхом переговорів.

«Насправді ж усе, що він [путін — ред.] робить, говорить нам про протилежне — він продовжує купувати безпілотники в Ірані, зараз прагне поглибити оборонні відносини з Іраном, все ще шукає джерела боєприпасів в інших місцях по всьому світу», — додав Кірбі.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що рф готується до нового масштабного наступу у лютому. Про це може свідчити підготовка мобілізованих та призовників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності