• Головна
  • Світ
  • Чиновникам у США заборонять користуватись TikTok: в чому причина

Чиновникам у США заборонять користуватись TikTok: в чому причина

Чиновникам у США заборонять користуватись TikTok: в чому причина

Раніше адміністрація Байдена намагалася укласти угоду з TikTok, яка дозволила б мережі продовжувати працювати в США

Сенат Сполучених Штатів підтримав заборону на використання застосунку TikTok на смартфонах державних службовців. Там побоюються, що додаток може використовуватись китайським урядом для стеження та поширення дезінформації.

Про це пише Bloomberg.

Документ, який був схвалений одноголосно, повинен бути прийнятий Палатою представників США до того, як Конгрес піде на канікули.

Законопроєкт, представлений сенатором Джошем Хоулі, республіканцем зі штату Міссурі, підкреслює побоювання, що TikTok та його материнська компанія ByteDance Ltd. можуть ділитися інформацією про користувачів із США з китайською владою.

«TikTok — це троянський кінь для Комуністичної партії Китаю. Це серйозний ризик для безпеки Сполучених Штатів, і доти, доки вони не будуть змушені повністю розірвати відносини з Китаєм, їм не місце в урядових програмах», — заявив Хоулі.

Водночас законодавство включає винятки для «правоохоронної діяльності, інтересів та діяльності в галузі національної безпеки та дослідників у галузі безпеки» за певних обставин.

Додамо, адміністрація президента США Джо Байдена намагалася укласти угоду з TikTok, яка дозволила б мережі продовжувати працювати в США. Однак ці зусилля зазнали невдачі.

Нагадаємо, на Львівщині викрили жінку, яка вела стрім у TikTok та раділа ракетним обстрілам Львівщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності