• Головна
  • Новини
  • Вигляд шокував: хвора на мавпячу віспу жінка показала наслідки хвороби у TikTok

Вигляд шокував: хвора на мавпячу віспу жінка показала наслідки хвороби у TikTok

Вигляд шокував: хвора на мавпячу віспу жінка показала наслідки хвороби у TikTok

Сітон є першою жінкою з офіційним діагнозом у своєму штаті

20-річна Камілла Сітон з Джорджії, у якої діагностували мавпячу віспу, сказала, що не заразилася вірусом через статеві відносини. Тепер вона використовує TikTok для боротьби з фейками про хворобу.

Про це пише The New York Post.

Жінка погано почувалася в середині липня і звернулась до лікарів, коли помітила, що на її обличчі з’явилися пухирі. Згодом молода мама була шокована, коли у неї виявили позитивний тест на мавпячу віспу. Раніше ж у Сполучених Штатах оголосили надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я через цей вірус.

За словами біолога Нью-Йоркського університету Джозефа Осмундсона, хвороба, яка поширюється в США після спалаху в Європі цієї весни, вражає насамперед чоловіків-геїв та бісексуалів, які становлять близько 98% хворих.

Сітон є першою жінкою з офіційним діагнозом у своєму штаті. 20-річна американка працює на заправній станції. На її думку, вона заразилася вірусом через брудні гроші на своїй роботі, а її відео з поясненнями зібрало більше ніж мільйон переглядів.

Жінка провела понад два тижні в ізоляції у своєму будинку, а за її 3-річною донькою в цей момент доглядали родичі. Сітон розповіла, що симптоми мавпячої віспи були серйозними і їй "було боляче буквально весь час".

"Усе свербіло. Був біль у суглобах. Нестерпні головні болі, через які я втрачала свідомість. Вам доведеться пройти через стільки всього, перш ніж почнеться процес загоєння", — додала вона.

Втім, перебуваючи вдома на ізоляції, Сітон звернулась через соціальні мережі до людей, щоб боротися з дезінформацією про вірус. Для цього вона записувала відео у TikTok.

"Я тут, щоб ще раз сказати вам, що секс — не єдиний спосіб заразитися цим вірусом. Так, це в основному чоловіки, а я лише перша жінка, яка захворіла в Джорджії, але всі люди різні. Це не жарт, мийте руки, одягайте маски, не торкайтеся людей, одягайте рукавички. Вірус не передається повітряно-крапельним шляхом, але все може статись. Ви можете підхопити його, сидячи в одному приміщенні  з кимось. Наприклад, у машині, літаку, кімнаті", — розповідає Каміла.

Управління охорони здоров’я в США нарахувало щонайменше 6600 випадків підозри на віспу мавп, а наступного тижня очікується ще 1000 випадків, згідно з прогнозами епідеміологів. Серед національних епіцентрів захворювання — Нью-Йорк . Там борються з понад 1400 випадками хвороби після спалаху у червні. Водночас ВООЗ повідомляє про понад 26 тисяч випадків захворювання. Але як і чому колись "рідкісний і незвичайний" вірус виник і згодом поширився континентами, залишається загадкою.

Головний медичний офіцер ресурсу про здоров’я "WebMD" доктор Джон Вайт сказав в інтерв’ю The Post, що лікарі "все дізнаються про це", але заспокоїв пацієнтів, що мавпяча віспа не є смертельною хворобою.

Тим часом, після того, як Каміла Сітон опублікувала своє відео, багато людей у коментарях дякують їй за роз’яснення симптомів та шляхів зараження.

"Мені дуже шкода, що це сталося з вами. Ми повинні бути обережнішими. Дякую вам за те, що ви поділилися своєю історію та навчили людей, як пережити це", — написав один із користувачів.

Як повідомляють ЗМІ, молода мама вже перемогла вірус. Вона знову зі своєю донькою та повернулася до роботи.

Хоча мало жінок заразилися мавпячою віспою, Сітон не перша, хто відзняв свою боротьбу з вірусом у TikTok. Жителька Нью-Йорка на ім’я Лу також висловилася в соціальних мережах, заявивши, що вірус був надзвичайно болючим.

Вона сказала, що може пити лише "протеїнові напої" і що їй важко спілкуватися.

"Я не можу їсти. Я не можу почистити зуби. Я ледве можу говорити", — сказала вона.

Додамо, що попри те, що у Європі та США росте паніка щодо нового епідеміологічного захворювання “мавпяча віспа”, в Україні, на щастя, поки не зафіксовано жодного випадку. Знижується і кількість хворих на COVID-19.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності