Парламентський саміт Кримської платформи: хто візьме участь

Парламентський саміт Кримської платформи: хто візьме участь

Саміт відбудеться 24-25 жовтня у Загребі

Участь у Першому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи візьмуть понад 40 парламентських делегацій і п'ять парламентів.

Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Цей саміт відбудеться 24-25 жовтня у столиці Хорватії — Загребі. У ньому візьмуть участь 42 парламентські делегації і п'ять парламентів, представлених двома палатами (Бельгія, Чехія, Ірландія, Польща, Румунія). Також у саміті візьмуть участь п'ять представників міжнародних парламентських організацій та асамблей і понад 200 акредитованих журналістів.

Наразі готують спеціальні події за участю громадських організацій, Кримської платформи, експертів, правозахисників, а також презентацію фільму, присвяченого політичному в‘язню кремля Наріману Джелялу. За результатами саміту оприлюднять спеціальну Резолюцію.

Нагадаємо, 23 серпня в Україні пройшов другий саміт Кримської платформи. Цьогоріч він відбувся в онлайн-форматі через повномасштабне вторгнення росії до України. До зустрічі долучилися понад 60 іноземних учасників з різних країн світу та міжнародних організацій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності