Другий саміт Кримської платформи: головні заяви учасників

Другий саміт Кримської платформи: головні заяви учасників

Цьогорічну конференцію провели в онлайн-форматі

Сьогодні, 23 серпня, стартував другий саміт з деокупації Криму "Кримська платформа". Цього року він відбувається в онлайн-форматі у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії до України.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Цьогоріч гостей саміту більше, ніж минулого — понад 60 іноземних учасників (тоді було 46), в тому числі з Африки та держав Латинської Америки, підтвердили свою участь у саміті. Частина світових лідерів та союзників України вже встигли виступити та висловити свою підтримку у питанні деокупації Криму.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що блок допомагатиме Україні боронити її незалежність, перейти на стандарти Північноатлантичного альянсу і зробить усе можливе для розширення військової підтримки. Про новий пакет військової допомоги, а саме про системи ППО, ракетні системи і тонни боєприпасів, які нададуть Україні Канада і Німеччина, оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Про економічні санкції на саміті висловився прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він розповів про підготовку нових санкцій проти рф — її громадян та підприємств, які всіляко підтримують агресію проти України. Також уряд Канади підтримуватиме Україну та українців фінансово.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда, який особисто прибув до Києва, закликав демонтувати проєкт "Північний потік-2" і вкотре наголосив, що Крим — це Україна.

Нагадаємо, що Дуда анонсував візит до Криму після його повернення під контроль України та запропонував президенту України показати йому півострів.

Також додамо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що світ не збирається зараз визнавати анексію росією Криму, адже не зробив цього 8 років тому.

Політика

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності