Шмигаль розповів, якою буде зарплата у лікарів

Шмигаль розповів, якою буде зарплата у лікарів

Мінімум - 20 тисяч гривень.

Уряд збільшить зарплати медикам у 2022 році. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Відповідний проєкт державного бюджету на 2022 рік затвердять на засіданні 15 вересня.

Глава уряду наголосив про встановлення мінімальної зарплати лікарям на рівні 20 тис. гривень. Мінімальна зарплата середнього медперсоналу – на рівні 13,5 тис. гривень. 

 «Одна з важливих новацій бюджету, яка ґрунтується на указі Президента України, — це встановлення мінімальної зарплати лікарів на рівні 20 тисяч гривень, а мінімальної зарплати середнього медперсоналу — на рівні 13,5 тисячі гривень. Відповідно, середня зарплата лікаря наступного року перевищить 22,5 тисячі гривень.», — відзначив Денис Шмигаль.

Загалом середньомісячна зарплата в Україні наступного року складатиме майже 15,5 тисячі гривень. Зараз мінімальна зарплата становить 6 тис. гривень. До кінця року вона зросте лише на 500 гривень, аби зберегти баланс.

«Підвищення мінімальної заробітної плати більшою мірою впливає на бюджетну сферу. Але це також створює додаткове навантаження на бізнес, який прозоро виплачує зарплати. Тож важливо вибрати вдалий момент для збільшення мінімальної зарплати, щоб воно дало результат», — сказав Денис Шмигаль.

Міністр фінансів Марченко раніше анонсував збільшення мінімальної зарплати до 7 700, про це читайте тут

Також з наступного року зросте мінімальна стипендія для студентів. Хоча для цього зменшать кількість тих, хто її отримує. Більше про це Lviv.Media розповідало за посиланням.  

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності