• Головна
  • Новини
  • Витік з "Північного потоку" може стати найбільшим разовим викидом метану - ООН

Витік з "Північного потоку" може стати найбільшим разовим викидом метану - ООН

Витік з "Північного потоку" може стати найбільшим разовим викидом метану - ООН

Витоки в системі газопроводу "Північний потік" у Балтійському морі призвели до найбільшого з колись зареєстрованих викидів метану. Це завдає величезну шкоду клімату.

Про це повідомили у Програмі ООН з навколишнього середовища (UNEP), пише Reuters .

Шлейф висококонцентрованого метану, парникового газу, який набагато сильніший, але менш живучий, ніж вуглекислий газ, був виявлений під час аналізу супутникових зображень цього тижня дослідниками, пов’язаними з Міжнародною обсерваторією викидів метану (IMEO).

"Це дійсно погано, швидше за все, це найбільший з будь-коли виявлених викидів", - сказав голова IMEO Манфреді Кальтаджіроне.

Дослідники з GHGSat, які використовують супутники для моніторингу викидів метану, підрахували, що швидкість витоку з однієї з чотирьох точок розриву склала 22 920 кілограмів на годину. Це еквівалентно спалюванню близько 630 000 фунтів вугілля щогодини.

Зазначається, що загальний обсяг витоку метану з трубопровідної системи "Газпрому" може бути вищим, ніж у результаті великого витоку, який стався в грудні минулого року на шельфових родовищах нафти і газу в мексиканських водах Мексиканської затоки, в результаті якої розлилося близько 100 метричних тонн метану на годину.

Великі витоки, які раптово сталися в газопроводі "Північний потік", що йде з росії до Європи, породили безліч теорій, але мало чітких відповідей про те, хто чи що завдав шкоди. І росія, і Європейський Союз припустили, що вибухи вчинили диверсанти.

За словами Кальтаджіроне, якою б не була причина, пошкодження трубопроводу є проблемою, що виходить за межі енергетичної безпеки.

 "Це найбільш марнотратний спосіб генерувати викиди", - сказав голова IMEO.

Нагадаємо, президент рф владімір путін звинуватив англосаксів у диверсіях на “Північних потоках”.

Додамо, ціни на природний газ у Європі можуть зрости до максимуму. Все через зупинку газопроводу “Північний потік”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності