• Головна
  • Новини
  • "Там тисячі прізвищ, тисячі компаній", — Данілов про санкції РНБО проти росіян

"Там тисячі прізвищ, тисячі компаній", — Данілов про санкції РНБО проти росіян

"Там тисячі прізвищ, тисячі компаній", — Данілов про санкції РНБО проти росіян

РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до фізичних і юридичних осіб рф . У ньому "тисячі прізвищ і тисячі компаній".

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками засідання РНБО.

"Сьогодні ж Рада нацбезпеки й оборони України ухвалила рішення про застосування санкцій до значущих фізичних і юридичних осіб росії, які не знайшли в собі мужності виступити на захист людяності та міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів", — сказав Зеленський.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону заявив, що у списку, зокрема, "великий пакет російських олігархів".

"Сьогодні закінчилась письмова процедура відносно санкцій, у них великий пакет російських олігархів, промислових компаній, чиновників, депутатів Держдуми рф — там тисячі прізвищ, тисячі компаній. Ми над пакетом доволі довго працювали", — сказав Данілов, але не назвав прізвищ.

Водночас, за даними декількох співрозмовників Економічної Правди, РНБО ухвалила рішення про санкції, які стосуються 1300 осіб, і які синхронізуються з раніше запровадженими санкціями ЄС і США.

"Синхронізація з західними санкціями вся, учасники референдумів, Медведчук і оточення, Янукович, Курченко, Дерипаска, Лєбєдєв, Фрідман. І всі олігархи, які йшли в пакеті синхронізації", — сказав співрозмовник ЕП.

Нагадаємо,30 вересня РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти фізичних та юридичних осіб росії. На наступному засіданні Верховної Ради України буде розглядатися проєкт закону України щодо націоналізації усіх російських активів, який має значно спростити цю процедуру.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності