• Головна
  • Новини
  • Посли ЄС досягли попередньої згоди щодо восьмого пакету санкцій проти росії — дипломатичні джерела

Посли ЄС досягли попередньої згоди щодо восьмого пакету санкцій проти росії — дипломатичні джерела

Посли ЄС досягли попередньої згоди щодо восьмого пакету санкцій проти росії — дипломатичні джерела

Остаточне схвалення очікують наступного тижня

Країни Європейського Союзу досягли початкової згоди щодо восьмого пакету санкцій блоку проти росії.

Про це пише "Радіо Свобода", посилаючись на агенцію Reuters.

За повідомленням, сьогодні, 30 вересня, представники 27 країн ЄС у Брюсселі обговорили пропозицію Єврокомісії та дали їй своє "зелене світло". Остаточне схвалення очікують наступного тижня.

27 країнам ЄС потрібна одностайність для запровадження санкцій, і якщо розбіжності не вдасться подолати, це питання розглядатиметься на зустрічі національних лідерів блоку в Празі 6-7 жовтня, повідомили джерела, які говорили на умовах анонімності.

Нагадаємо, Єврокомісія 28 вересня запропонувала новий пакет санкцій проти росії через проведені нею псевдореферендуми на тимчасово окупованих українських територіях.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що санкції розроблені, щоб "змусити Кремль заплатити" за подальшу ескалацію в Україні. Пропонований восьмий пакет санкцій тільки за рахунок заборони на імпорт російської продукції може позбавити Москву додаткових доходів у розмірі 7 мільярдів євро, кажуть у ЄС.

"Пакет може містити, серед іншого, обмежувальні заходи щодо 37 осіб і компаній, які займалися організацією так званих референдумів на окупованих територіях України", — йдеться у повідомленні.

Додамо, у вівторок, 27 вересня, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про заборону експорту товарів з України до росії. Вона буде діяти до припинення або скасування військового стану та припинення застосування рф недружніх дій проти України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності