• Головна
  • Новини
  • Система екстреного сповіщення населення охоплює 67% абонентів: про що їх попереджатимуть

Система екстреного сповіщення населення охоплює 67% абонентів: про що їх попереджатимуть

Система екстреного сповіщення населення охоплює 67% абонентів: про що їх попереджатимуть

Сповіщення надсилатимуть органи влади на місцях

Тестування екстреного оповіщення Cell Broadcast завершене. Наразі система охоплює 67% абонентів мобільних телефонів.

Про це повідомив заступник голови ДСНС України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш.

Загалом, у період із 7 до 23 вересня в Україні під час тестування системи інформування населення про надзвичайні ситуації у кожному регіоні було відправлено 8 сповіщень.

"Така кількість сповіщень пояснюється тим, що ми відправляли їх, виявляли недоліки, а потім тестували, як ці недоліки було усунено", — пояснив Примуш.

Вже зараз центр сповіщень повністю готовий до роботи. Фахівці також перевірили роботу системи на максимальній потужності, тобто з одночасним відправленням повідомлень по всій країні.

"На початку тестування покриття абонентів становило 41%. Зараз система досягла 67% покриття, що є хорошим показником, враховуючи швидкість налаштування. Також вдалося налаштувати старіші моделі телефонів, щоб вони також могли приймати сигнал екстрених повідомлень", — розповів заступник голови ДСНС.

Люди отримуватимуть сповіщення, які будуть стосуватися безпосередньо загроз життю. Їх надсилатимуть органи влади на місцях: зараз це військово-цивільні адміністрації, а після завершення воєнного стану — обласні держадміністрації. Сповіщення стосуватимуться абсолютно різних загроз: від метеорологічних явищ (буревії, лісові пожежі тощо) до хімічних загроз. Людям надсилатимуть повідомлення з назвою загрози та інструкцією дій.

Заступник голови ДСНС додав, що наразі спеціалісти працюють над тим, щоб налаштувати операційні системи 2015-2018 років. Крім того, планується, що сповіщення приходитимуть на кнопкові телефони, бо частина власників таких телефонів ще їх не отримують. Водночас наголошується, що служба не відстежує місце перебування людини та не збирає її особисті дані.

Нагадаємо, “Нова пошта” у співпраці з ДСНС України почала розроблення роботів-саперів: це буде перший український робот-сапер для розмінування водойм, а інший вид — для суші.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності