• Головна
  • Новини
  • Росіяни випустили понад 30 дронів-камікадзе по південних областях України: більшість збила ППО

Росіяни випустили понад 30 дронів-камікадзе по південних областях України: більшість збила ППО

Росіяни випустили понад 30 дронів-камікадзе по південних областях України: більшість збила ППО

Наталія Гуменюк заявила, що ворог масово застосовує дрони-камікадзе, бо це "обходиться дешевше, ніж ракети"

Українські захисники ліквідували 22 дрони-камікадзе із 32-ох, які російські загарбники випустили по території південних областей.

Про це повідомила на брифінгу керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Із 20 вересня зафіксовано застосування понад 30 таких дронів по нашій зоні відповідальності. Співвідношення збиття і влучання не на користь дронів: 22 було збито силами протиповітряної оборони ЗСУ, і тільки 10 досягли влучення. Причому й не всі влучання були результативними, деякі дрони влучали просто в лінію узбережжя", — зазначила Гуменюк.

Наталія Гуменюк заявила, що ворог масово застосовує дрони-камікадзе, бо це "обходиться дешевше, ніж ракети. Це нова зброя, якій, ворог сподівається, ми не можемо протидіяти. Але можемо і ефективно".

За її словами, військові фахівці за уламками вивчають тактико-технічні характеристики дронів-камікадзе "Шахід-136" іранського виробництва, які в рф маркують як "Герань-2", для визначення способів протидії.

Нагадаємо, українські військові повідомили, як розпізнати наближення ворожого дрона та як поводитись мирним мешканцям у разі атаки цією зброєю.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності