• Головна
  • Новини
  • Оформити документ без нотаріуса: у "Дії" з'явиться нова послуга

Оформити документ без нотаріуса: у "Дії" з'явиться нова послуга

Оформити документ без нотаріуса: у "Дії" з'явиться нова послуга

Батьки зможуть оформити згоду на тимчасовий виїзд дитини за кордон у застосунку "Дія" за кілька кліків та без участі нотаріуса

Незабаром у застосунку "Дія" та без участі нотаріуса можна буде оформити тимчасовий дозвіл на виїзд дитини за кордон.

Про це йдеться у повідомленні Мінцифри.

Комітет з питань цифрової трансформації підтримав законопроєкт, у якому йдеться про отримання тимчасового дозволу на виїзд дитини, якій ще не виповнилося 16 років.

Зараз, щоб дитина могла виїхати за кордон, необхідно зібрати безліч документів, свідоцтв та дозволів й додатково оплачувати послуги нотаріуса. Лише після цього можна отримати паперову заяву. Протягом поїздки цей папірець досить легко десь забути або загубити, а потім треба робити всі пройдені процедури з нуля.

Як скористатися новою послугою

Батьки зможуть оформити згоду на тимчасовий виїзд дитини за кордон у застосунку "Дія" за кілька кліків та без участі нотаріуса. Для цього потрібна тільки наявність застосунку "Дія" і в мами, і в тата. За допомогою нього хтось один надає згоду, далі всі дані вносяться до реєстру. Прикордонники зможуть перевірити все в онлайн-режимі, а батькам не потрібно буде возити із собою паперові документи та довідки.

Ця послуга абсолютно безоплатна, що дозволить заощадити на додаткових витратах. Крім того, класичний спосіб оформлення згоди в нотаріуса залишається доступним для батьків.

Нагадаємо, у застосунку “Дія” стали доступні закордонний паспорт, техпаспорт та водійське посвідчення англійською мовою.

Читайте також: 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності