• Головна
  • Новини
  • Заборона на імпорт товарів та зниження цін на нафту: Єврокомісія представила восьмий пакет санкцій проти рф

Заборона на імпорт товарів та зниження цін на нафту: Єврокомісія представила восьмий пакет санкцій проти рф

Заборона на імпорт товарів та зниження цін на нафту: Єврокомісія представила восьмий пакет санкцій проти рф

Також пропонується розширити список продукції, яка не може експортуватися до росії

Єврокомісія представила новий, восьмий, пакет санкцій проти рф, яка провела незаконні референдуми на тимчасово окупованих українських територіях.

Про це пише "Європейська правда".

Серед нових обмежень — встановлення заборони на імпорт російської продукції. Це позбавить росію доходів на 7,5 млрд євро.

Також пропонується розширити список продукції, яка не може експортуватися до росії. Це стосується, зокрема, додаткових матеріалів для авіації та електронних компонентів, а також специфічних хімічних сполук.

"Пропонуємо заборонити додаткові послуги для росії і заборонити громадянам країн ЄС обіймати керівні посади у державних російських компаніях", — сказала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Єврокомісія також запропонувала юридичну основу для запровадження межі цін на російську нафту.

Фон дер Ляєн нагадала, що раніше ЄС вже погодився заборонити російську нафту, що доставляється морськими шляхами, з 15 грудня. Але, за її словами, країнам, що розвиваються, потрібна нафта за низькими цінами. Тому країни G7 досягли принципової домовленості про обмеження цін.

Додамо, у вівторок, 27 вересня, Кабінет Міністрів ухвалив постанову про заборону експорту товарів з України до росії. Вона буде діяти до припинення або скасування військового стану та припинення застосування рф недружніх дій проти України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності