• Головна
  • Новини
  • 95% українців не можуть дозволити собі комфортного життя на власні доходи — опитування

95% українців не можуть дозволити собі комфортного життя на власні доходи — опитування

95% українців не можуть дозволити собі комфортного життя на власні доходи — опитування

Доходи знизилися у 70% українців

Отримані доходи не забезпечують комфортного життя 95% українців. А значна частина їх зазнає нестачі грошей, переживаючи матеріальні складнощі.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Станом на серпень у результаті розв'язаної росією війни доходи знизилися у 70% українців.

Як свідчать результати опитування, значних матеріальних складнощів зазнають 34% жінок та 26% чоловіків в Україні. Певні труднощі через брак коштів переживають 40% жінок і трохи менше чоловіків — 35%. А от серед тих, хто характеризує своє матеріальне становище як досить непогане, більше чоловіків — 31%, натомість жінок — 21%.

Також чоловіків більше серед тих, кому поточний прибуток забезпечує комфортне життя. Однак загальна кількість таких людей значно нижча порівняно з іншими категоріями — 7% чоловіків та 4% жінок.

Роботу втратили 31% українців.

Позбулися житла у серпні 9% (у травні — 6%), а інше майно втратили 10% (у травні — 8%) українців.

У порівнянні з травнем, у серпні опитані кажуть не лише про зниження доходів, але й про погіршення психічного та фізичного здоров’я.

Під час загальнонаціонального телефонного опитування провели інтерв’ю для 2 тис. 510 людей. Тривало воно з 2 до 9 серпня цього року. В опитуванні не представлені українці, які зараз перебувають за межами держави.

Нагадаємо, згідно з опитуванням 81% українців негативно ставляться до росіян та 52% — до білорусів. А також 79% українців вважають, що між Україною і росією мають бути закриті кордони з візами та митницями. Лише 11% вважають, що обидві країни мають бути незалежними, але дружніми державами з відкритими кордонами без віз і митниць. Також лише 1% респондентів виступають за об’єднання України та росії в одну державу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності