• Головна
  • Новини
  • Окупанти готують кібератаки на енергетичні підприємства України: чим це загрожує

Окупанти готують кібератаки на енергетичні підприємства України: чим це загрожує

Окупанти готують кібератаки на енергетичні підприємства України: чим це загрожує

Росія готує масові кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури українських підприємств та установ критичної інфраструктури союзників України.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки МО України.

Зазначається, що окупанти планують повторити кібератаки на енергосистеми України, які були у 2015 та 2016 роках.

"Цим ворог спробує посилити ефект ракетних ударів по об’єктах електрозабезпечення, насамперед, у східному та південному регіонах України. Командування окупантів переконано, що це призведе до сповільнення наступальних дій українських Сил оборони", — розповідають у ГУР.

Зокрема, у 2015 році росіянам вдалося атакувати комп'ютерні системи управління трьох енергопостачальних компаній України. Тоді постраждали споживачі "Прикарпаттяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Київобленерго".

Так, в Івано-Франківській області внаслідок кібератаки було вимкнено близько 30 підстанцій та близько 230 тис. мешканців залишились без світла протягом однієї-шести годин.

Наступна кібератака окупантів сталася на компанію "Укренерго" у 2016 році. Тоді на понад годину без світла залишилися споживачі північної частини правого берега Києва. Також електроенергії не було в окремих районах столиці.

Нагадаємо, у травні цього року на інтернет-мережі та сервіси Львівської міської ради здійснили одну з наймасштабніших хакерських атак. Внаслідок атаки частина робочих файлів міста була викрадена.

Можливо, пропустили:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності