• Головна
  • Новини
  • У космосі відбудеться потужний штучний вибух, щоб люди не загинули, як динозаври

У космосі відбудеться потужний штучний вибух, щоб люди не загинули, як динозаври

У космосі відбудеться потужний штучний вибух, щоб люди не загинули, як динозаври

Завдання дрона-камікадзе — змінити швидкість обертання маленького астероїда навколо великого до 4 хвилин

Сьогодні, 26 вересня, зіштовхнеться космічний корабель NASA з астероїдом Дідімом та його астероїдом-супутником Діморфом.

Про це в ефірі "Громадського радіо" сказав Андрій Колесник, ексрадник голови Державної космічної агенції.

Це робиться для того, щоб унеможливити нанесення будь-якої шкоди Землі, від якої ці два космічні тіла перебувають на відстані в 11 млн км. У разі успішної операції буде змінено швидкість обертання супутника.

"У цій місії NASA працює з парою астероїдів: великий і менший, який навколо нього обертається. Завдання дрона-камікадзе — змінити швидкість обертання маленького астероїда навколо великого до 4 хвилин. На стільки швидше має обертатися після цього зіткнення малий астероїд. Але, за розрахунками вчених, цього буде достатньо, щоб якщо він мчатиметься назустріч Землі, відвернути його траєкторію, і щоб він не завдав нам шкоди, як він завдав динозаврам 65 мільйонів років тому", — сказав Колесник.

Нагадаємо, незабаром Ілон Маск представить першого робота Tesla на основі штучного інтелекту. Робот, відомий як Optimus, побудований на основі тих самих датчиків і чіпсетів, які використовуються в безпілотних автомобілях Tesla.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності