• Головна
  • Новини
  • Захопив заручників в автобусі: луцькому терористу винесли вирок

Захопив заручників в автобусі: луцькому терористу винесли вирок

Захопив заручників в автобусі: луцькому терористу винесли вирок

Наступні 13 років чоловік проведе за ґратами

У Луцькому міськрайонному суді 26 вересня завершили розгляд справи Максима Кривоша, який у липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13-ма заручниками.

Про це повідомляє "Суспільне".

За рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами. Серед злочинів, за які судили чоловіка, — захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця.

Розгляд справи тривав майже два роки. Судово-психіатрична експертиза визнала Максима Кривоша осудним. Суд визнав його винним за усіма статтями. Під час оголошення вироку Максим Кривош жбурнув у бік суддів шматок господарського мила та сказав, що винним себе не вважає.

Окрім тюремного ув'язнення, судді покарали засудженого конфіскацією усього майна, яким він офіційно володіє. У коментарі "Суспільному" Максим Кривош зазначив, що оскаржувати вирок суду не буде.

"Не бачу в цьому ніякого сенсу. Я себе винним не визнавав і не визнаю, ні про що не шкодую", — додав він.

Апеляцію на рішення суду може подати прокуратура. Сторона обвинувачення наполягала на ув'язненні терміном 15 років. Зі слів прокурора Вадима Старчука, чи буде оскарження — оголосять згодом.

Нагадаємо, вранці 21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Захоплений автобус їхав із села Красилівка до міста Берестечко. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності