• Головна
  • Новини
  • У Кабміні пояснили, чому ціни на пальне не "поповзуть" вгору

У Кабміні пояснили, чому ціни на пальне не "поповзуть" вгору

У Кабміні пояснили, чому ціни на пальне не "поповзуть" вгору

В Уряді України не очікують підвищення вартості пального після повернення Верховною Радою акцизу. Причина — зниження вартості нафти на міжнародному ринку, стверджує перший заступник Міністерства економіки України Денис Кудін.

За його словами, владою обрано вдалий час, тому в Міністерстві вважають, що "паливні мережі зможуть включити податок у чинну ціну без її збільшення".

Кудін заявив, що через повернення акцизу в ціні пального додасться 3,5-4 грн за літр, але водночас ціна нафти знизилась за останні три місяці зі 0 до за барель.

"Світова економіка отримала велику інфляцію в основному за рахунок зростання цін на енергоносії. Уряди провідних країн світу зацікавилися цим питанням і почали шукати шляхи, як знизити ціну. У ринковій економіці є тільки один шлях — це збільшити обсяг пропозиції. Відповідно, на тлі заяв Саудівської Аравії про збільшення видобутку світові ціни пішли вниз", — пояснив перший заступник Міністерства економіки України.

Нагадаємо, парламент 21 вересня повернув акцизи на пальне після їхнього скасування в березні 2022 року через дефіцит на ринку. Відтак, до вартості додадуться ставки акцизу на бензин та дизель — 100 євро за 1000 літрів, на скраплений газ, бутан та ізобутан — 52 євро, на альтернативне моторне паливо — 100 євро. ПДВ всіх видів палива залишається лише на рівні 7%.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності