• Головна
  • Новини
  • До Умані приїхали понад 23 тисячі паломників-хасидів: один із них побив жінку

До Умані приїхали понад 23 тисячі паломників-хасидів: один із них побив жінку

До Умані приїхали понад 23 тисячі паломників-хасидів: один із них побив жінку

Подія сталася близько 14:00 у районі паломництва

На Черкащину до Умані на святкування єврейського Нового року Рош га-Шана прибули понад 23 тисячі паломників-хасидів. Один із них неподалік від місця паломництва побив 51-річну жінку.

Про це повідомили в Об'єднаній єврейській громаді України.

Там запевняють, що Фонд імені Рабі Нахмана спільно з владою організували паломництво, а правоохоронні органи забезпечують високий рівень безпеки.

Втім сьогодні, 25 вересня, близько 14:00, у районі паломництва поблизу центрального ринку хасид побив жінку. Про це повідомила речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк, передає “Суспільне”.

"Жінку госпіталізували до лікарні. Також заявник, який звертався до поліції, просив додатково прибути кільком нарядам поліції через те, що після побиття зібралась ще група хасидів. Встановлюють повні обставини події", — повідомили у поліції.

Зі слів самої жінки, під час бійки між уманчанами і хасидами один з хасидів вдарив її по голові металевим предметом. Внаслідок побиття 51-річна жінка втратила свідомість, її доправили до лікарні.

"Жінку доправили до Уманської міської лікарні, попередньо діагностувавши закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку і стан після втрати свідомості", — розповіла речниця Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф області Ірина Назарок.

Наразі з міркувань безпеки жінкам заборонили прохід до району паломників.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України та Національна поліція закликали паломників-хасидів цьогоріч не їхати до України на святкування Рош га-Шана в Умані. Таку рекомендацію вони узгодили спільно з правоохоронними структурами Ізраїлю та українською владою. Все тому, що існує висока ймовірність ракетних обстрілів та дій росіян, спрямованих на дестабілізацію міжнаціональних відносин та завдання шкоди міжнародному іміджу України.

Довідково:Рош га-Шана — свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Відзначають 1 та 2-го тішрею, що зазвичай припадає на кінець вересня — початок жовтня. Цьогоріч його відзначають 25-27 вересня. У цей період брацлавські хасиди здійснюють паломництво до Умані, бо в місті розташована могила засновника цієї течії — рабина Нахмана з Брацлава.. Вони також вважають, що якщо вони зустрінуть юдейський Рош га-Шана біля його могили, то наступний рік буде щасливим для них.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності