• Головна
  • Новини
  • Всіх знають поіменно: у Мінреінтеграції повідомили, які країни допомагають рф проводити псевдореферендуми

Всіх знають поіменно: у Мінреінтеграції повідомили, які країни допомагають рф проводити псевдореферендуми

Всіх знають поіменно: у Мінреінтеграції повідомили, які країни допомагають рф проводити псевдореферендуми

Загарбники наполягають на тому, що “волевиявлення” буде прозорим та легітимним

Низка країн фактично стали співучасниками фейкових референдумів, які росія проводить на окупованих територіях України. Це, зокрема, Білорусь, Сирія, Єгипет, Бразилія, Венесуела, Уругвай, Того та Південно-Африканська Республіка. Їх представники взялися виконувати роль іноземних "спостерігачів".

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Окупаційна влада робить неабиякі спроби за будь-яку ціну провести на тимчасово окупованих територіях свої псевдореферендуми. Загарбники наполягають на тому, що “волевиявлення” буде прозорим та легітимним. Для цього вони покликали іноземних спостерігачів, які, по суті, беруть участь у колективному злочині.

“Окрім поіменного списку всіх учасників цього злочину, в розпорядженні українських органів влади є також точні адреси всіх псевдодільниць, кількість прикріплених до них псевдовиборців, детальні маршрути, якими окупанти збираються курсувати для "збору" голосів, навіть номери їхніх машин та дані водіїв”, — наголосили у Міністерстві.

Там додали, що "референдуми" на тимчасово окупованих територіях абсолютно незаконні як за законами України, так і міжнародно-правовими документами. Так само незаконні в'їзд, перебування та здійснення якоїсь діяльності так званих "іноземних спостерігачів" на тимчасово окупованих українських територіях.

"Звертаємося до іноземців: всі, хто наважиться потурати злочинцям, самі стають злочинцями! Уникнути відповідальності не вдасться!", — попередили у Мінреінтеграції.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях України у п’ятницю, 23 вересня, розпочалися псевдореферендуми про входження цих територій до складу рф. Вони триватимуть до 27 вересня, а вже 28 вересня мають оголосити “результати”. Як пройшов перший день “голосування”, читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Додамо, псевдореферендуми на тимчасово окупованих росіянами українських територіях проводять лише для створення потрібної картинки на телебаченні. Насправді ж результати “референдумів” загарбники підготували ще на початку вересня.

Водночас президент США Джо Байден пригрозив росії новини санкціями через псевдореферендуми на тимчасово окупованих українських територіях. Також він заявив, що Штати ніколи не визнають ці “референдуми”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності