• Головна
  • Новини
  • Оперували спільно з львівським кардіохірургом: у Польщі вперше пересадили легені українці

Оперували спільно з львівським кардіохірургом: у Польщі вперше пересадили легені українці

Оперували спільно з львівським кардіохірургом: у Польщі вперше пересадили легені українці

Орган отримала 37-річна Олена з Хмельницької області

У Польщі відбулася перша в історії трансплантація легень українці.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Орган отримала 37-річна Олена з Хмельницької області. Операцію їй польські трансплантологи з Сілезького центру серцевих захворювань у Забже робили спільно з львівським кардіохірургом Ігорем Гуменним.

"І це, до речі, не перша спільна робота такої українсько-польської команди. Торік у вересні вони разом вперше в Україні пересадили легені від посмертного донора", — зауважують у медоб'єднанні.

Там додають, що операцію виконували у Центрі трансплантології Першого медоб’єднання Львова. Легені тоді отримав львів’янин Віктор Бабій. Нині чоловік відзначає вже рік, як може вільно дихати.

Нагадаємо, у травні цього року вперше у Польщі пересадили донорське серце українці, яка довгий час страждала на серцеву недостатність. Її серце не могло повноцінно забезпечувати кровопостачання організму, через рідку форму кардіоміопатії. Дівчина чекала на донора та операцію. Однак війна все змінила. Юлія у важкому стані вона потрапила до Польщі. Однак там, коли після смерті серце поляка підійшло дівчині з України, місцеві лікарі не задумуючись зробили пересадку і врятували життя дівчини.

Читайте також:

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності