Засніжені Карпати: як зараз виглядають гори (фото)

Засніжені Карпати: як зараз виглядають гори (фото)

Рятувальники попереджають про помірну сніголавинну небезпеку

У Карпатах продовжує сніжити та вирує негода. Через несприятливі погодні умови рятувальники попереджають про помірну сніголавинну небезпеку у високогір'ї Івано-Франківської області.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

За інформацією Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста, станом на 09:00 25 вересня на горі Піп Іван Чорногірський хмарно з проясненнями, вітер західний, 9 м/с., температура повітря становить -1°С.

Водночас рятувальники Івано-Франківської області попереджають туристів, що 25 вересня у високогір'ї Івано-Франківської області очікується помірна сніголавинна небезпека.

Співробітники ДСНС нагадують, що у періоди погіршення погодних умов, любителям гірського відпочинку потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати.

"З метою зменшення виникнення нещасних випадків у гірській місцевості рятувальники Прикарпаття звертаються до громадян з проханням ретельно планувати свої туристичні мандрівки та обов’язково заздалегідь дізнаватись прогноз погоди місцевості, в яку вирушаєте. Варто пам’ятати, що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема — належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також — від знання місцевості та її природних перешкод", — наголошують у ДСНС.

Рятувальники просять туристів реєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Для зручності це можна зробити заздалегідь через онлайн-форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Нагадаємо, через встановлення снігового покриву на високогір’ї Закарпатської області рятувальники оголосили відкритим сніголавинний сезон. Також у Карпатах вже зійшла перша снігова лавина. Зараз у горах намело близько 80-ти сантиметрів снігу. Погодні умови майже зимові — мороз, сніг та хуртовина. Туристів просять утриматись від мандрівок у гори та не наражати на небезпеку своє здоров’я і життя.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності