• Головна
  • Новини
  • Україна обміняла понад 200 захисників на Медведчука та 55 окупантів, половина з них — "азовці"

Україна обміняла понад 200 захисників на Медведчука та 55 окупантів, половина з них — "азовці"

Україна обміняла понад 200 захисників на Медведчука та 55 окупантів, половина з них — "азовці"

Україна повернула додому 215 захисників, з яких 108 — бійці полку "Азов". Російській стороні передали 55 окупантів та Віктора Медведчука.

Про це повідомив глава Офісу Президента Андрій Єрмак.

Серед визволених з полону — 124 офіцери.

Загалом додому повернули військових, прикордонників, поліцейських, моряків, нацгвардійців, ТрОшників, митників, цивільних, вагітних жінок-військових.

Андрій Єрмак розповів, що повернення додому командирів з "Азовсталі" Дениса Прокопенка, Сергія Волинського, Святослава Паламара, Дениса Шлеги, Олега Хоменка — це результат особистих домовленостей президента Зеленського з президентом Ердоганом.

5-ро українських командирів перебуватимуть у Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки Ердогана.

Крім того, серед звільнених — "азовці" Микола Кущ (Фрост) і Костянтин Нікітенко (Фокс), яких окупанти хотіли стратити.

Також серед звільнених — 10 іноземців, які воювали за Україну і яким погрожували смертю. Вони вже в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія.

"Ми обміняли 200 наших героїв на Медведчука, який вже дав усі можливі покази слідству. А 5 героїв-командирів "Азовсталі" — на 55 російських полонених, які не мають для нас жодного інтересу", — написав Андрій Єрмак.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими опублікував повний список усіх звільнених з полону під час поточного обміну.

Нагадаємо, з російського полону додому також повертаються начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло “Мішаня” Вершинін, парамедикиня Катерина Поліщук з позивним “Пташка”, старший сержант 36-ї бригади Михайло Діанов та вагітна медикиня Мар’яна Мамонова.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності