• Головна
  • Новини
  • 11 ухилянтів вже загинули: прикордонники попереджають військовозобов’язаних чоловіків про погіршення погоди в горах

11 ухилянтів вже загинули: прикордонники попереджають військовозобов’язаних чоловіків про погіршення погоди в горах

11 ухилянтів вже загинули: прикордонники попереджають військовозобов’язаних чоловіків про погіршення погоди в горах

З початку вересня на ділянці Західного регіонального управління Держприкордонслужби затримали 230 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску

Через погіршення погодних умов у гірській місцевості усіх громадян закликають не намагатися незаконно перетинати кордон у цих місцях та не наражати на небезпеку своє здоров’я і життя.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Лише з початку вересня на ділянці Західного регіонального управління Держприкордонслужби затримали 230 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску.

Зазначається, що після введення в Україні воєнного стану на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксували 11 смертей військовозобов’язаних чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон.

“Десятеро із них потонули, перепливаючи Тису, ще один помер від переохолодження, долаючи засніжене високогір’я. Двоє утікачів були доставлені у лікарню з обмороженнями кінцівок. Інший чоловік, тікаючи від прикордонників, зістрибнув із бетонного берегоукріплення р. Тиса, впав та отримав два перелами ноги”, — розповіли прикордонники.

Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну найчастішими порушниками кордону стали чоловіки призовного віку.

Додамо, у пункті пропуску “Грушів” у Львівській області львів’янка запропонувала прикордонникам хабар у розмірі 700 євро, аби ті пропустили її сина-студента.

Також на Закарпатті судитимуть місцевого жителя, який переправляв через кордон військовозобов’язаних чоловіків. Вони мали потрапити до Румунії через гори. За свої послуги обвинувачений отримав 8 тисяч доларів США. Втім один із ухилянтів по дорозі помер.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності