• Головна
  • Новини
  • Американські аналітики пояснили, навіщо путіну псевдореферендуми на окупованих територіях

Американські аналітики пояснили, навіщо путіну псевдореферендуми на окупованих територіях

Американські аналітики пояснили, навіщо путіну псевдореферендуми на окупованих територіях

Плани кремля з анексії націлені, насамперед, на внутрішню аудиторію

Через псевдореферендуми путін хоче анексувати території України, щоб стримати контрнаступ ЗСУ, трактуючи це як "напад на росію".

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту дослідження війни.

Американські аналітики пояснюють, що плани кремля з анексії націлені, насамперед, на внутрішню аудиторію. Так, путін сподівається покращити можливості формування російських військ, закликаючи росіян добровільно піти на війну, щоб "захистити" нещодавно заявлені території росії.

"Путін і його радники, очевидно, зрозуміли, що нинішніх російських сил недостатньо, щоб завоювати Україну, і що зусилля зі швидкого створення підсилення армії шляхом добровільної мобілізації досягають кульмінації, не відповідаючи потребам російських військових", — йдеться у звіті.

Таким чином, путін, ймовірно, створює правові та інформаційні умови для покращення формування російської армії, не вдаючись до розширеного призову.

Нагадаємо, окупаційні влади Донецької, Луганської та Херсонської областей 20 вересня оголосили про проведення псевдореферендумів 23-27 вересня. Згодом до них приєднались і гауляйтери з тимчасово окупованої частини Запорізької області.

Водночас держдума рф ухвалила рішення про введення в кримінальний кодекс термінів “мобілізація”, “воєнний час” і “збройний конфлікт”. Ці терміни з’являються у низці поправок до КК рф.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності