• Головна
  • Новини
  • У жовтні місія МВФ розпочне свою роботу над новою програмою для України: що відомо

У жовтні місія МВФ розпочне свою роботу над новою програмою для України: що відомо

У жовтні місія МВФ розпочне свою роботу над новою програмою для України: що відомо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та керівниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва 20 вересня в Нью-Йорку домовилися, що місія МВФ розпочне роботу над новою спеціальною програмою з Україною вже у жовтні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Під час робочого візиту в Нью-Йорк (США) Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив перспективи двосторонньої співпраці з Директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою", — зазначається у повідомленні.

Шмигаль розповів про заходи зі стабілізації внутрішньоекономічної ситуації в Україні, переведення економіки на "воєнні рейки" та вчасне подання до парламенту державного бюджету на 2023 рік.

У  контексті наступних кроків у двосторонній співпраці Денис Шмигаль та Крісталіна Георгієва обговорили започаткування нової спеціальної програми. Сторони домовилися, що місія МВФ розпочне роботу з цього питання вже у жовтні.

"Міжнародний валютний фонд залишається непохитним партнером України", — запевнила Крісталіна Георгієва.

Нагадаємо, директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер заявив, що українські біженці, які залишаться за кордоном на довгий період, можуть допомогти подолати дефіцит робочої сили у Європі.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності