• Головна
  • Новини
  • Зеленський підписав закон, який змінює умови запобіжного заходу для військових, які вчинили військовий злочин

Зеленський підписав закон, який змінює умови запобіжного заходу для військових, які вчинили військовий злочин

Зеленський підписав закон, який змінює умови запобіжного заходу для військових, які вчинили військовий злочин

Таке рішення діє лише під час воєнного стану

Українським військовим, які вчинили військовий злочин, як запобіжний захід можуть обирати максимум тримання під вартою. Таке рішення діє лише під час воєнного стану.

Відповідні зміни до Закону України "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо обрання запобіжного заходу до військовослужбовців, які вчинили військові злочини під час дії воєнного стану" набули чинності 10 вересня, інформують на сайті Верховної Ради.

Зміни до закону вже підписав президент України Володимир Зеленський. Змін набувають такі статті Кримінального кодексу:  402-405, 407, 408 та 429.

"Крім того, змінами до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що "Тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, який застосовується виключно у разі, якщо прокурор доведе, що жоден із більш м’яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим статтею 177 цього Кодексу, крім випадків, передбачених частинами п’ятою та сьомою статті 176 цього Кодексу", — йдеться у повідомленні сайту Верховної Ради.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій готує законопроєкт про деокуповані території.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності