• Головна
  • Новини
  • Україна буде готова до членства у ЄС за два роки — Шмигаль

Україна буде готова до членства у ЄС за два роки — Шмигаль

Україна буде готова до членства у ЄС за два роки — Шмигаль

Україна має амбітну мету за два роки бути готовою до членства у Європейському Союзі. Те, що Україна до війни планувала зробити у сфері євроінтеграції за два роки, вдалося зробити за останні 6 місяців.

Про це під час пресконференції з українськими журналістами розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

З лютого Україна отримала 4 “безвізи” з ЄС і ще 4 — отримає в найближчій перспективі.

“Наша енергосистема тепер є частиною європейської, і Україна вже заробляє мільярди гривень на експорті електроенергії в країни ЄС — це енергетичний “безвіз”. Ми здобули економічний “безвіз”, або звільнення продукції українського бізнесу від усіх тарифів та квот. Транспортний “безвіз”, або лібералізація автомобільних перевезень вже теж працює, що економить бізнесу час та гроші на логістиці”, — пояснив Шмигаль.

Він зазначив, що з 1 жовтня також запрацює митний “безвіз”. Це дозволить ще більше інтегрувати українську митницю з європейською. Крім того, Україна у найближчі пів року отримає промисловий “безвіз”. Це дозволить експортувати промислову продукцію в Європу за українськими сертифікатами.

Наразі ж уряд працює над приєднанням України до єдиного платіжного простору SEPA та інтеграцією у європейський цифровий ринок. Вже сформовано чітку дорожню карту для пришвидшення євроінтеграції.

“Це дозволить нам на початку наступного року перейти до конкретної процедури перемовин щодо членства. Темпи змін, які ми зараз демонструємо, дозволяють формувати очікування, що за два роки ми будемо повністю готові до членства в Європейському Союзі”, — сказав прем’єр-міністр.

Додамо, Україна увійде до зони безплатного європейського роумінгу.

Нагадаємо, 5 вересня Україна підписала з ЄС одразу п’ять угод. Ці угоди наближатимуть Україну до вступу в Євросоюз.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності