• Головна
  • Новини
  • Шольц та путін півтори години розмовляли по телефону: що обговорювали

Шольц та путін півтори години розмовляли по телефону: що обговорювали

Шольц та путін півтори години розмовляли по телефону: що обговорювали

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент росії володимир путін півтори години розмовляли по телефону на тему війни рф проти України та її наслідків.

Про це повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Хебестрайт.

Шольц попрохав путіна якнайшвидше знайти дипломатичне рішення, засноване на припиненні вогню, повному виведенні російських військ і повазі територіальної цілісності і суверенітету України. Він підкреслив, що будь-які наступні кроки росії з анексії не залишаться без відповіді і не будуть визнані за жодних обставин.

Окрім цього, канцлер Німеччини закликав очільника країни-агресорки поводитися з узятими в полон військовими відповідно до положень міжнародного гуманітарного права та забезпечити безперешкодний доступ до них Міжнародному Комітету Червоного Хреста.

Також Шольц наголосив на необхідності демілітаризації зони Запорізької АЕС. Він закликав негайно виконувати заходи, рекомендовані МАГАТЕ.

Шольц і путін також розмовляли про продовольчу кризу. Канцлер звернувся до президента росії із закликом не дискредитувати угоду та й надалі виконувати її у повному обсязі.

Нагадаємо, завдаючи ударів по енергетичній інфраструктурі України, путін хоче занурити в темну холодну зиму Україну і всю Європу, адже обстріли можуть вплинути і на інші атомні об’єкти.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності