Папа Римський прилетів у Казахстан: деталі візиту

Папа Римський прилетів у Казахстан: деталі візиту

Понтифік перебуватиме у Казахстані 3 дні

Папа Римський Франциск прилетів у Казахстан. Тут він візьме участь у VII З'їзді лідерів світових та традиційних релігій, який триватиме з 13 до 15 вересня. Але перед цим він зустрівся із президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Про це повідомили у пресслужбі президента Казахстану у Twitter.

Касим-Жомарт Токаєв привітав високого гостя. Він подякував йому за візит та те, що Папа прийняв запрошення взяти участь у міжрелігійному саміті. Зазначається, що понтифік перебуватиме у Казахстані 3 дні.

Додамо, що релігійне зібрання відбуватиметься без участі глави російської православної церкви (РПЦ) патріарха Кіріла, який активно підтримує війну росії проти України. Російська церква раптово скасувала його участь у конгресі, не зазначивши причин, повідомляє “Голос Америки”.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск заявив, що не зможе відвідати Київ та москву. Лікарі переживають за стан здоров’я понтифіка і не дозволяють йому літати. Однак він запевняє, що робить усе можливе для припинення конфлікту в Україні, перебуваючи в постійному контакті з президентами Зеленським та путіним.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності