• Головна
  • Новини
  • Верховна Рада планує ухвалити євроінтеграційні закони до кінця осені

Верховна Рада планує ухвалити євроінтеграційні закони до кінця осені

Верховна Рада планує ухвалити євроінтеграційні закони до кінця осені

Наприкінці року Україна буде готова до початку переговорного процесу про повноцінне членство у Європейському Союзі

До кінця осені цього року Верховна Рада та інші суб’єкти європейської інтеграції зможуть виконати зобов’язання для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Про це повідомив спікер ВРУ Руслан Стефанчук в етері загальнонаціонального телемарафону в неділю, 11 вересня.

Він висловив сподівання, що наприкінці року Україна буде готова до початку переговорного процесу про повноцінне членство у Європейському Союзі.

Стефанчук додав, що всі необхідні законопроєкти вже було розроблено, причому деякі з них вже ухвалені в першому читанні або в цілому.

Окремо спікер Верховної Ради прокоментував законопроєкт про національні спільноти. За його словами, цей законопроєкт наразі перебуває на розгляді відповідних інституцій як Європейського Союзу, так і Ради Європи.

"Після того, як отримаємо відповідні висновки, ми одразу ж його реєструватимемо та вноситимемо до зали… Дуже сподіваюся, що ми якнайшвидше отримаємо висновки від європейських інституцій та зможемо проголосувати його у залі парламенту", — заявив він.

Як зауважує Стефанчук, законопроєкт "відповідає всім директивам ЄС" і передбачає заміну терміна "національна меншість" на термін "національна спільнота", який "об'єднує у собі нацменшини та корінні народи".

Нагадаємо, Україна отримає “митний безвіз” вже цього року.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності